Energie electrica Gaze naturale Apa

Gaze naturale - consumatori casnici

Pentru consumatorii casnici, pretul final al gazelor naturale a crescut cu peste 16%. Aceasta crestere este insa, nelegala, pentru ca:
- pana la 31 martie 2013, cadrul normativ in vigoare a protejat consumatorii casnici de orice crestere a pretului
- dupa 1 aprilie 2013, structura consumului si a preturilor reale nu mai justificau nicio alta crestere pentru consumatorii casnici.
Cu toate acestea:
- incepand cu 15.09.2012, preturile finale au crescut cu 5%
- au urmat alte cresteri la fiecare 3 luni
- acum pretul final este cu 16% mai mare decat nivelul anterior acestei date
Mai mult, conform Calendarului de liberalizare, cresterile vor continua trimestrial.
De exemplu, daca sunteti consumator casnic individual, categoria de consum B2, si consumati in medie 200 mc/ luna (variatia iarna/ vara in cazul consumului casnic este foarte mare, uneori si in raport de 10:1), atunci:
- in 2013, ati platit nejustificat peste 300 lei
- in 2014, veti plati nejustificat peste 400 lei.
Daca doriti:
stabilirea unui pret final corect, justificat in mod real de conditiile obiective ale pietei si transparent recuperarea sumelor platite in mod abuziv, tot ce aveti de facut este :
- sa va exprimati acordul explicit de a fi reprezentat de ARCU in procedura ce vizeaza recuperarea sumelor incasate abuziv
- sa achitati o contributie de 30 lei
- sa ne trimiteti datele de consum (daca nu le-ati specificat deja in anexa la cererea de adeziune).
In acest sens, aveti un model aici
Precizam ca acest demers este destinat exclusiv recuperarii unor sume provenind din consumul de gaze astfel ca daca nu sunteti interesat, calitatea si beneficiile dvs de membru ARCU nu sunt conditionate de participarea dvs in aceasta actiune specifica. Veti beneficia in continuare de ajutorul nostru in calitatea dvs de consumator de utilitati cu singura exceptie de mai sus.